تکنیک هایی برای تردی مکس کاران دوربین

ٌٌٌٌٌٌWelcome

تاریخ : یک شنبه 5 شهريور 1391
نویسنده : hamidrezakhouri

دوربین ها باعث می شوند تا شما کارگردان صحنه ای باشید که طراحی کرده اید و بتوانید یک فیلم بسازید.برای آن که داستان فیلم خود را برای تماشاگر نمایش دهید می توانید دوربین را بر روی بخش های مورد نیاز تنظیم نمایید . همچنین می توانید در هر زمان محدوده دید دوربین را تعیین نمایید .

● انواع دوربین ها

Target Camera یا دوربین های قفل شده بر روی هدف که شامل دو مولفه دوربین و هدف می باشند . شما می توانید دوربین و هدف را به طور جداگانه تغییر دهید اما در هر حال زاویه دید دوربین به سمت هدف بوده و هدف را تعقیب می کند . لذا کار با این گونه دوربین ها اسان بوده و این امکان را برای شما مهیا می سازد که به سادگی بتوانید هدف مورد نظرتان را در طول حرکات آن تعقیب نمایید بدون این که مجبور باشید دوربین را به سمت هدف تغییر مسیر بدهید . همچنین می توانید به عنوان دوربین های همه کاره هم برای ایجاد تصاویر ساکن از اجسام یک صحنه و هم برای ایجاد تصاویر متحرک از یک صحنه که دوربین یا اجسام حرکت می کنند استفاده کنید .

Free Camera یا دوربین آزاد که معمولا برای تصویر برداری از کل صحنه به کار می رود . مزیت یک دوربین آزاد در چرخش حول محور خود می باشد که امکان فیلمبرداری از سایر بخش های موجود در صحنه را فراهم می کند . در حالی که یک دوربین هدف دار بر روی هدف قفل می شود و به دور آن حرکت می کند . از این رو از دوربین های آزاد برای فیلمبرداری ازصحنه های پیچیده استفاده می شود .

شما می توانید مسیر های پر پیچ و خمی را انتخاب کرده و دوربین را در طی مسیر با اتصال دوربین به مسیر حرکت دهید . همچنین می توان آن ها را به یک مجموعه سلسله مراتبی از اجسام مجازی (Dummy) لینک کرده و دوربین را به تبعیت از حرکات آن وا دارید . برایمثال دوربین را به سر یک شخص لینک نمایید و از زاویه دید شخص فیلمبرداری نمایید .

● تنظیمات دوربین

Focal Length و یا فاصله کانونی که برای تنظیم دوربین روی سوژه به کار می رود . فاصله کانونی بر حسب اندازه لنز مشخص می شود و واحد اندازه گیری آن میلیمتر است . شما می توانید برای دوربین های تری دی استودیو مکس لنزهایی از ۸۵۷/۹ میلیمتر تا ۱۰۰۰۰۰ میلیمتر را انتخاب کنید . روش دیگر انتخاب لنز آن است که یکی از ۹ لنز مشهور (Stock Lens) که اندازه آن ها در دامنه ۱۵ میلیمتر تا ۲۰۰ میلیمتر قرار دارد را انتخاب کنید . با تغییر دادن اندازه لنز ، مقدار پارامتر FOV نیز به صورت معکوس تغییر می کند . با دوبرابر شدن فاصله کانونی ، مقدار پارامتر FOV نصف می شود .

لنزهای ذکر شده در داخل ناحیه Stock Lens لنزهایی مشهور هستند . یک لنز ۱۵ میلیمتری صحنه را به صورت زاویه عریض (Wide-Angle) نشان می دهد و جلوه Fish-eye را به وجود می آورد یعنی به نظر می رسد که صحنه دیگر تخت نیست و اندکی تحدب پیداد کرده است . از طرف دیگر لنز ۲۰۰ میلیمتری ، صحنه را محدب می کند .

Filed of View(FOV) که میدان دید یا زاویه دید دوربین را تعیین می کند . هر چه زاویه دید دوربین بزرگتر باشد ناحیه بزرگتری از صحنه را می تواند ببیند . زاویخ دید عددی میان صفر تا ۱۷۵ درجه است . هر چه زاویه دید بیشتر شود فاصله کانونی کمتر می شود و بر عکس .در داخل ویوپورت ها زاویه دید در محدوده یک هرم آبی رنگ که راس آن روی دوربین قرار دارد نشان داده می شود .

Clipping Planes یا صفحات برش که عمق وضوح تصویر را نشان می دهد یعنی محدوده ای را که در فاصله تعیین شده در پارامترهای Near و Far تعین کرده اید به وضوح دیده شده و خارج از این محدوده غیر واضح بوده و اصطلاحا تصویر Flow یا محو می باشد . در تری دی استودیو مکس خارج از محدوده اصلا قابل مشاهده نیست و لذا اصطلاحا به جای عمق وضوح میدان از اصطلاح صفحات برش استفاده می شود . محدوده تعیین شده در مستطیلی به رنگ قرمز نمایش داده می شود که در داخل آن نیز دو خط قطرهای این مستطیل را نشان می دهند .

Environment ranges و یا دامنه محیط که دو دامنه یا دو طول را نشان می دهد که برای محیط های متفاوت به کار می رود . مثلا در یک محیط مه آلود تعیین می نمایید که دوربین چه چیز را باید نشان دهد در غیر این صورت همه چیز در فضای مه آلود محو خواهد بود . این محدوده با یک مستطیل قهوه ای نمایش داده می شود که با تغییر مقدار Far Range در داخل چهار خط و در چهار طرف مخروط میدان دید ، به جلو و یا عقب حرکت می کند .

● حرکات دوربین

Dolly که دوربین را به سمت جلو و عقب حرکت می دهد در حالی که فاصله آن از سطح زمین همواره ثابت اسد . در دنیای واقعی دوربین را بر روی ریل قرار داده و به سمت جلو و عقب می برند .

Roll که ار تفاع دوربین از سطح زمین ثابت بوده و دوربینفقط حول خط میان دوربین و مربع هدف گیری آن و یا محور عمق دوربین می چرخد .

Orbit که دوربین را حول مربع هدف گیری آن یا شی هدف و یا محور عمق دوربین می چرخاند .

Pan که در فیلمبرداری به آن آرک گفته می شود . در این حالت دوربین ثابت است اما هدف به دور آن می گردد .



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: مقالات تردی مکس

آخرین مطالب

آمار وبلاگ:

بازدید امروز : 34439
بازدید دیروز : 39156
بازدید هفته : 34439
بازدید ماه : 4038344
بازدید کل : 1580624038
تعداد مطالب : 405
تعداد نظرات : 6
تعداد آنلاین : 344